Entree
Interim & Consult
Denkadvies
Profiel
Inspiratie
Contact
Inspiratie
twitter

Boek: Denkadviseren

boek-denkadviseren

Het eerste boek over denkadviseren, geschreven door drie oud-cursisten van de Leergang Interventiekunde (LIK), ookwel de training in denkadviseren, en Edu Feltmann van IGOP, de geestelijk vader van het denkadviseren en de LIK. Een praktische en filosofische kennismaking met het ontstroevende taalspel tijdens adviesgesprekken op basis van aandachtigheid en waardigheid.
boekinformatie / website IGOP
Schrijvers: Edu Feltmann, Barbara Lubbers, Makkie Metsemakers en Ger Dijkgraaf. Uitgeverij Mediawerf, Amsterdam, 2010.

 

Muziek: Portico Quartet

muziek-portico

In 2012 is een juweel van een cd uitgekomen: Portico Quartet van het gelijknamige Engelse kwartet. Op dit album horen een bijzondere mix van jazz en andere stijlen, wonderschoon gespeeld en met een eigentijdse klankkleur van akoestische instrumenten en electronica. Het nummer Ruins heeft een onvergetelijke baslijn. In Steepless trekt de gastzangeres de muziek van Portico Quartet naar een nieuwe dimensie. Een prachtig album, dat bij iedere luistersessie meer details prijsgeeft.
recensie Portico Quartet (Writteninmusic.com)
videoclip nummer Ruins (Youtube)
Real World Records 2012

 

Muziek: Kirvani Revisited

muziek-kirvanirev

Componiste en musicus Marion von Tilzer heeft met haar ensemble in 2009 de wonderschone CD Kirvani Revisited uitgebracht. Een album waarop westerse modern-klassieke muziek en Oosterse traditionele muziek elkaar ontmoeten en versterken. Een CD die vaak kan worden beluisterd.
www.marionvontilzer.com
video ‘Inner Bells’, live bij Vrije Geluiden (Youtube)
Challenge Classics - CC72295 - 2009

 

Muziek: JS Bach 6 suites for solo cello

muziek-jsbach-cello

Cellist Pieter Wispelwey heeft ter ere van zijn 50e verjaardag voor de derde keer de solo cello suites van J.S. Bach opgenomen. Een prachtig gespeelde en opgenomen nieuwe interpretatie van dit klassieke werk. De zoektocht naar de ultieme uitvoering van deze cello suites houdt voor Wispelwey echter niet bij op zijn 50e levensjaar. De twee muziek-cd's gaan vergezeld van een dvd met een boeiende documentaire.
trailer CD/DVD op Youtube
EPR Classic - EPRC012 - oktober 2012Film: Inland Empire

film-inlandempire

Inland Empire is geschreven en geregisseerd door de Amerikaanse regisseur David Lynch (bekend van Blue  Velvet en Twin Peaks). In tegenstelling tot zijn eerdere films is Inland Empire als een low budget productie met digitale video opgenomen. Het indringende verhaal over een actrice (gespeeld door Laura Dern), die verdwaalt tussen de werkelijkheid en de Hollywood-remake van een oude Poolse film, duurt ruim 3 uur. Inland Empire komt het beste tot zijn recht door op intu´tie te worden bekeken. De film heeft verder een fraaie soundtrack.
trailer Inland Empire op Youtube
A-Film (2006-2007)

 

Boek: Intensieve Menshouderij


Een goed leesbaar boek dat de vanzelfsprekende wereld van organiseren en bedrijfmatig handelen in de huidige tijd tegen het licht houdt. Met ludieke voorbeelden van het doorgeschoten management-denken in de zorgsector, bankwereld of zelfs bij een vakantiepark. Een warm pleidooi voor de menselijke maat!
www.jaappeters.nl
Schrijvers: Jaap Peters en Judith Pouw. Uitgeverij Boom, Amsterdam, 2005.

 


wordt uiteraard vervolgd!

> Entree  > Inspiratie